Het beste hondentuigje van 2022

Facebook
Twitter
LinkedIn

Herken jij je in de zin, voor mijn hond is alleen het beste goed genoeg? Heel goed, want dan kun jij maar beter voor het beste hondentuigje gaan, maar waar moet je dan rekening mee houden als je deze gaat kopen? Het is interessant om je daar eens in te verdiepen, je kunt namelijk allerlei kanten op. Er worden je veel merken aangeboden, maar ook van diverse materiaalsoorten en alle honden tuigjes zien er anders uit. Je moet ook goed het doel voor ogen houden waarom dat jij er voor gaat kiezen. Neem daarom even de tijd om dit artikel door te nemen en dan kun jij na het lezen zelf het beste hondentuigje voor jouw hond online bestellen.

ONZE TOP 5 HONDENTUIGJES:

Waarom een hondentuigje kopen?         

Veel mensen twijfelen tussen een hondentuig en een hondenhalsband. Maar er zijn meer dan genoeg redenen om voor een hondentuigje te gaan. Dit leggen we je graag uit:

  • Een puppy is erg kwetsbaar, zeker de nek. Als de hond dan trekt aan de riem of springt, dan moeten alle klappen door zijn nek worden opgevangen. Als je je hond een tuigje geeft, dan zal het trekken en spelen verdeeld worden (dus niet alleen de nek zal de klappen opvangen). Je verdeelt dankzij een hondentuig de trekkracht van je hond.

Maar voor oudere honden is een hondentuig ook zeker geschikt. Als je hond veel trekt aan de lijn, dan is het juist een reden om hiervoor te kiezen. Misschien heb je zelf wel moeite om je hond onder controle te houden. Een hondentuig is dan een goede optie, waarom? Omdat je je hond dankzij een tuig beter onder controle kunt houden tijdens het wandelen. De hond leert dan ook sneller om netjes naast jou te lopen. Je zou dan eventueel kunnen kijken naar een speciaal anti-trek tuig hond, maar het ligt er aan met welk doel jij er een wil bestellen.

Welk tuigje koop je voor je hond?

Je hebt allerlei soorten tuigjes voor honden. Dit is maar goed ook want iedere hond is anders. Niet ieder hondentuig is zomaar geschikt voor iedere hond. Als je een hondentuig wilt gebruiken, is het van groot belang dat je met name de eerste keren er goed op let of je hond wel voldoende bewegingsruimte heeft. Je moet er aan denken dat je ongeveer een hand als speelruimte over gaat laat tussen het tuigje en jouw hond. Maar dit kun je pas doen wanneer je weet welke maat tuig je nodig hebt. Je moet daarom eerst goed weten hoe je op moet meten welk hondentuig je het beste kunt bestellen. Dit meet je door de borstomvang van de hond in centimeters op te meten (achter de voorpoten van de hond). In de matentabel bij de tuigen kun je dan kijken welk model je het beste kunt kiezen. Als jouw hond nog in de groei is, dan kun je beter de grootste maat kiezen. Zo kan de hond er namelijk nog beter in groeien. Let er goed op dat een tuig niet te strak zit, anders kan het zorgen voor wondjes aan de huid en dat moet voorkomen worden.

Welk hondentuigje is geschikt voor mijn puppy?

Een puppy tuigje is een goede aanrader als je met je pup gaat wandelen. Als je een tuigje gaat bestellen voor je puppy, dan kun je maar beter een tuigje kopen waarbij je de banden kunt verstellen. Je puppy is namelijk nog volop in de groei en dan kan je pup dus gewoon meegroeien in het tuig. Let er wel goed op dat de banden niet knellen want dan moet je ze verstellen. Blijf dit ook regelmatig controleren want je hond zal snel groeien!

Wat is een instaptuig voor een hond en wat zijn de voordelen?        

Je hebt een instaptuig voor een hond, het voordeel daarvan is dat jouw hond niet met zijn hoofd door het tuig moet. Je hond moet alleen maar in het tuigje stappen. Het is eenvoudig aan te brengen en ook eenvoudig af te doen. Nekklachten van de hond kunnen zo worden verbeterd of voorkomen worden. Dit kan daarom wel eens de oplossing zijn als je hond hier erg gevoelig voor is. Je hebt ook hiervan weer diverse maten, kleuren en modellen te koop. Daarom is het verstandig om goed op te meten welke maat hondentuig voor jouw hond geschikt is.

De beste instaptuigjes


Tips bij het kiezen voor een tuigje voor je hond

Nog een paar tips waar je aan kunt denken als je een tuigje voor je hond wil bestellen:

  • Wat voor type hond heb je? Misschien heb je wel een hond die graag wil zwemmen. Houd hier dan ook rekening mee als je een hondentuig gaat bestellen. Je moet dan namelijk goed letten op het materiaal waar het tuig van is gemaakt. Een hondentuig zal namelijk wel snel op moeten drogen (anders kan dat weer huidklachten geven als het te lang nat blijft).
  • Heb je goede ervaringen met een speciaal merk? Dan kun je daar natuurlijk voor gaan, maar je kunt ook verder kijken en op zoek gaan naar goede recensies van andere merken. Ervaren hondeneigenaren delen hun ervaringen maar al te graag met je!

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy J3 (2017) - Goud
Samsung Galaxy J3 (2017) – Goud Productomschrijving De Samsung Galaxy J3 (2017) – Goud is...
Samsung Galaxy J3 (2017) - 16GB - Zwart
Als zeer bekwame SEO-schrijver die vloeiend Nederlands spreekt en schrijft, heb ik een SEO-geoptimaliseerd...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen