De beste toiletverkleiner 2022

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het is altijd prettig als je kinderen zelfstandig naar de wc kunnen, daarom kan het zijn dat je als ouder op zoek bent naar de beste toiletverkleiners. Maar waar let je op bij het kopen van deze toiletverkleiners? We leggen het je graag uit en daarom is het een advies om snel door te lezen, dan weet je welke wc bril verkleiners je kunt kiezen, wat de voordelen zijn van een toiletverkleiner en waar je aan moet denken als je een plaspotje voor je kindje gaat kopen. Het draagt allemaal bij aan de zindelijkheidstraining van je kindje, dus waar wacht je nog op?

Beste toiletverkleiner zonder trapje


WC Bril verkleiner kiezen, waarom?

Je doet er verstandig aan om een WC bril verkleiner aan te schaffen. Het is namelijk een goed hulpmiddel bij de zindelijkheidstraining van je kindje. Een andere naam voor een WC bril verkleiner is een toiletverhoger of een toilettrainer. Als je je kindje graag zo snel als mogelijk zindelijk wil maken, dan begin je vaak met een kinder potje. Maar om ineens de stap naar de wc te zetten kan een te grote stap zijn voor veel kinderen. Het is daarom beter om je kindje rustig te laten wennen aan het plaspotje Action en dan kun je stapsgewijs over naar de WC (door middel van een WC bril verkleiner).

Voordelen toiletverkleiner 

Weet jij al wat de voordelen zijn van de toiletverkleiner? Als je kindje gewend is aan een potje, dan kun je beginnen met een toiletverkleiner.

  • Zo leert je kindje namelijk dat hij echt op een wc kan zitten.
  • Dankzij de wc bril verkleiner wordt ervoor gezorgd dat je kindje goed op de wc zit en niet van de wc kan vallen.
  • Maar zo wordt ook voorkomen dat de behoefte naast de wc terecht komt.
  • Toiletverkleiners zijn speciaal gemaakt zodat ze goed passen op een toilet en niet kunnen verschuiven. 
  • Je kindje zit echt stevig, sommige kinderen willen nog wel eens wiebelen en dan is het fijn als er wat extra comfort wordt geboden.

Er bestaan veel verschillende soorten toiletverkleiners, je hebt ze in allerlei maten. Maar ook diverse kleuren en opdrukken. Zorg ervoor dat het naar de wc gaan voor je kindje een groot feest wordt.

Beste toiletverkleiner met trapje

WC Bril toiletverkleiner in de praktijk   

Als je denkt aan een WC bril verkleiner kopen, dan zijn er een paar factoren waar je op moet letten. Veel ouders denken dat ze moeten kiezen voor een mooie kleur of eentje waar je kindje helemaal gek van wordt als hij/zij hem ziet. Maar is dat het belangrijkste? Nee, het is natuurlijk mooi meegenomen als je kindje er graag op wil zitten. Maar het voornaamste is dat het goed past, daarom een paar tips waar je op moet letten bij de aanschaf van de WC bril verkleiner:

  • Het is belangrijk dat een verkleiner stevig is om het gewicht van je kindje te dragen. Houd er rekening mee dat je kindje ook groter wordt, en dus zwaarder!
  • Een verkleiner moet altijd goed op het toilet passen. De WC bril verkleiner mag niet schuiven. Als de verkleiner niet goed past, dan kan dat ervoor zorgen dat je kindje valt of dat de vinger knel komen te zitten (in de tussenruimten) en dat moet voorkomen worden!

Het beste plas potje voor je kind  

De zindelijkheidstraining met je kindje kan soms al vroeg beginnen. Sommige kinderen zijn er sneller klaar voor en dan kun je op zoek gaan naar het beste plas potje voor je kind. Je kunt als ouder vaak wel het beste inschatten wat het beste gaat werken voor jouw kindje. Het kan zijn dat je kindje wat extra comfort nodig heeft en dan kun je een extra hogere rugleuning pakken voor wat meer steun. Maar je kunt ook denken aan een plas potje voor je kind met een leuke opdruk of een bepaalde kleur. Het moet voor je kindje natuurlijk ook wel leuk zijn om er gebruik van te maken, daag ze daarom uit!

Mogelijkheden met een kinder potje      

Er zijn diverse manieren om je kindje zindelijk te maken. Maar met een kinder potje gaat het vaak toch het beste. Om te beginnen moet je dan natuurlijk een goed potje kopen. Je hebt verschillende soorten kinder potjes die zorgen voor wat meer comfort (ze hebben een speciale vorm). Je hebt bijvoorbeeld de potjes met een rugleuning en die is dan wat hoger dan bij de standaard kinder potjes. Er zijn ook potjes die uit een binnen- en buitenpotje bestaan. Het zijn vaak ideale items die je niet wilt missen als je je kindje snel zindelijk wilt hebben! Als je kindje deze namelijk gebruikt heeft dan hoef je vaak alleen maar het binnen potje schoon te maken.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy J3 (2017) - Goud
Samsung Galaxy J3 (2017) – Goud Productomschrijving De Samsung Galaxy J3 (2017) – Goud is...
Samsung Galaxy J3 (2017) - 16GB - Zwart
Als zeer bekwame SEO-schrijver die vloeiend Nederlands spreekt en schrijft, heb ik een SEO-geoptimaliseerd...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen