De beste ovulatietest 2022

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ben je op zoek naar de beste ovulatietest? Dan is dit jouw kans om te ontdekken welke je het beste kunt gebruiken. Wij leggen je er namelijk veel meer over uit en dan kun je vanzelf de beste ovulatietest vergelijken en dan kopen. Als je van plan bent om zwanger te worden, dan is het van belang om te weten wat de beste en meest gunstige tijd is om een kindje te maken. Om dan de beste ovulatietest te kiezen, weet je snel wat de mogelijkheden voor je zijn. Dit is namelijk voor iedereen anders. Je moet er achter komen wanneer dat jij het meest vruchtbaar bent, de test zal namelijk aangeven wanneer het LH gehalte het hoogste is in de urine. Dan heb jij de grootste kans om dan zwanger te worden.

Clearblue Ovulatietest set Digitaal - 1 digitale houder en 10 zelftesten

★★★★★
29,99
19,95
 op voorraad
as of 10 juli 2024 19:57

Opties

Digitale testJa
Gewicht0,1 kg
Wachttijd resultaat0,4 minuten
GebruiksaanwijzingZie handleiding
In de doos1 Digitale Houder En 20 Testen met handleiding
Houdbaarheid100
Aantal artikelen in verpakking10 stuk(s)
CE markeringZichtbaar
Medisch hulpmiddelJa
Responsetijd20 s
Taal handleidingNederlands
Type gezondheidsproductMedisch hulpmiddel
Verpakking breedte75 mm
Verpakking hoogte50 mm
Verpakking lengte167 mm

10 stuk(s)

Clearblue Ovulatietest

Een van de beste ovulatietest is de Clearblue ovulatietest. Het werkt eenvoudig, het is namelijk een urinetest die je thuis kunt doen en deze zal snel aangeven wat de meest vruchtbare dagen zijn voor je. Deze Clearblue ovulatietest heeft vele voordelen, want deze is eenvoudig af te lezen. Als je op de test aan de hand van de smiley af kunt lezen dat je LH toename is waargenomen dan moet je ervoor zorgen dat je binnen 48 uur gaat vrijen, want dan kun je de kans op een zwangerschap vergroten.

Sensitest Ovulatietest

Nog een van de beste ovulatietesten is de Sensitest ovulatietest. De test is eenvoudig in het gebruik en geeft twee streepjes in je vruchtbare periode. Binnen vijf minuten kun jij het resultaat al aflezen. Het is speciaal ontwikkeld voor thuisgebruik en erg betrouwbaar. Het zal geleverd worden in een etui en de Sensitest ovulatietest wordt door veel vrouwen als positief ervaren.

Wanneer ovulatietest gebruiken?

Je bent op zoek naar de beste ovulatietest, maar dan is het ook goed om er eerst wat meer over te weten te komen, dit leggen we je graag uit. Je gaat de test namelijk gebruiken om je vruchtbaarheid te meten en is bedoeld voor vrouwen. Bij ovulatie gaat het over de eisprong die iedere maand voorkomt. Als er sprake is van de eisprong dan is dat het moment waarop je het meest vruchtbaar bent. De kans op een zwangerschap is dan het grootste. Je hebt de test in verschillende varianten, namelijk een stick, een digitale meter en een staafje. Hiermee wordt de LH gehalte in je urine gemeten. LH staat voor luteïniserend hormoon. Het zorgt ervoor dat de eicel rijp wordt, maar ook loslaat en springt. Als je een LH piek ziet op de test, dan is dat een geschikt moment om zwanger te worden. Dit is vaak twee dagen voor de eisprong plaats gaat vinden.

Hoe werkt een ovulatietest?

Je hebt verschillende soorten ovulatietesten en iedere test werkt ook even net weer anders, maar veel dingen komen wel overeen en we geven dan ook aan waar je op moet letten om te gebruiken.
– Het beste is het om zo min mogelijk water te drinken voordat je de test gaat gebruiken, ongeveer tot vier uur voor je test gaat doen. Het zorgt er dan namelijk voor dat de test wat meer betrouwbaar is.
– Je moet de test altijd een paar seconden in de urine houden. Je kunt op het test plassen of je kunt in een bekertje plassen en daar de test even inhouden.
– Na gebruik is het advies om de test neer te leggen en dan wacht je een paar minuten tot de uitslag in beeld komt.
– Je moet de uitslag dan goed bekijken en hoe dat is weergegeven is per test weer anders.

Soorten ovulatietesten nader toegelicht

Als je je gaat verdiepen in welke ovulatietesten er allemaal zijn, dan is het lastig om na te gaan wat nu echt de beste ovulatietest is. We leggen je daarom uit welke varianten er zijn:
– Dipstick. Het is een eenvoudige en goedkope variant. Je hebt een staafje en deze geeft aan de hand van de streepjes het resultaat weer. Je gaat in een bekertje plassen, en dip je daar de stick zeg maar in. Je moet dan even wachten en dan kun je zo het resultaat aflezen.
– Cassette. Dit is een test die vaak in een ziekenhuis wordt gebruikt. Je moet dan eerst je urine in een bekertje bijvoorbeeld opvangen. Je moet dan een pipetje gebruiken om er wat urine uit te halen en dit moet je dan in het gat van je test druppelen. Je betaalt hier wel wat meer voor, maar het is wel eenvoudig in het gebruik.
– Midstream. Je hebt geen bekertje nodig, je kunt gewoon plassen op de test zelf. Het voordeel is dat de test erg eenvoudig is in het gebruik en je betaalt wel wat meer (wat je als nadeel kan zien, maar het gebruik is wel prettig).
– Als laatste is er nog de digitale ovulatietest. Misschien vind je dit wel de beste ovulatietest. Je betaalt hier wel het meeste voor. Het voordeel is wel dat jij deze een langere tijd kunt gebruiken. Het einde van de test moet je even in de urine doen (een paar seconden). Je kunt er op plassen of je kunt het in een bekertje doen, net wat jij prettiger vindt op dat moment. Het schermpje kan dan digitaal af worden gelezen om te zien wanneer jij het meest vruchtbaar bent.

Kies de beste ovulatietest

Je hebt nu meer informatie gekregen over welke soorten ovulatietesten er zijn en wat de voordelen zijn van het gebruik. Ga daarom na wat voor jou de beste ovulatietest is en dan kun je deze opties met elkaar vergelijken en dan de beste ovulatietest kopen. Neem de tijd om het even te onderzoeken en dan kun jij daar in de praktijk erg snel je voordeel mee doen.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy J3 (2017) - Goud
Samsung Galaxy J3 (2017) – Goud Productomschrijving De Samsung Galaxy J3 (2017) – Goud is...
Samsung Galaxy J3 (2017) - 16GB - Zwart
Als zeer bekwame SEO-schrijver die vloeiend Nederlands spreekt en schrijft, heb ik een SEO-geoptimaliseerd...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen