Beste kniepertjesijzer voor de heerlijkste kniepertjes

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je wel eens van een kniepertjesijzer gehoord? Je kunt hier zelf heerlijke kniepertjes mee bakken en dit is een traditie in het noorden, zowel in Groningen als in Drenthe. Maar ook in het oosten in de Achterhoek kennen ze het al heel lang! Het is altijd fijn als je ze zelf ook kunt bereiden, want je kunt er echt intens van genieten. Wil je daarom ook het beste kniepertjesijzer kopen? Dan kun je vast en zeker onze tips gebruiken en dan helpen wij je graag om het beste kniepertjesijzer te vinden. Vergelijk alle producten en dan kun jij een verstandige keuze maken welk kniepertjesijzer bij jou past!

Cloer Oublie- en Kniepertjesijzer 261 - Wafelijzer

★★★★★
48,00  op voorraad
as of 5 mei 2024 12:56

Cloer kniepertjesijzer kiezen

Het is goed om je te verdiepen in welke soorten kniepertjesijzers er zijn, want je wil natuurlijk alleen de beste kniepertjesijzer kopen. De ijzers zijn absoluut niet te vergelijken met een normaal tostiijzer. In ieder geval is een veel gekozen product een Cloer kniepertjesijzer. Dit staat voor kwaliteit, maar ook voor producten met een lange levensduur. Het is dus een prima keuze wanneer je voor dit merk gaat, maar het is aan jou om eens verder te kijken. Zet alles wat je wenst en wat de mogelijkheden zijn op een rijtje. Maak een lijstje met de voordelen en nadelen per ijzer en dan kun je je keuze maken. De kans is groot dat een Cloer kniepertjesijzer er als beste uit gaat komen!

Ouderwets kniepertjesijzer schoonmaken

Altijd leuk om zelf een ouderwets kniepertjesijzer te kopen. Altijd leuk om dan zelf aan de slag te gaan om het te maken! Maar schoonmaken is ook van belang. Het schoonmaken van het ijzer is ook belangrijk. Om te beginnen moet je dan eerst het ijzer goed af laten koelen en dan kun je een stukje keukenpapier pakken. Wrijf en dan als je hem nat hebt gemaakt de kruimels en olie vanaf. Dan maak je de buitenkant van het apparaat schoon met een vochtig doekje. Als er dan nog wat harde stukken vastzitten dan kun je dat nog schoonmaken met een ander doekje en wat harder wrijven. De platen die je kunt verwisselen kun je nog met een sopje schoonmaken. Alles moet je na gebruik en het schoonmaken nog eens goed afdrogen en dan kun je het weer opbergen in de kast.

Recept kniepertjes maken

Wil je zelf kniepertjes maken? Dan hebben wij een recept om kniepertjes te maken voor jou! Je zal eerst het deeg kunnen maken en dan heb je het volgende nodig:

 • 500 gram bloem
 • 250 gram basterdsuiker
 • 250 gram kristalsuiker
 • 3 eieren
 • 1 theelepel kaneel
 • 200 gram margarine
 • 2 zakje vanillesuiker

Als je alles klaar hebt staan dan kun je het deeg maken. Hoe doe je dat?

–          Doe bloem in de grote kom en voeg dan kaneel toe en vanillesuiker (en dan goed mengen!).
–          Boter doe je in de andere kom, zet het in de magnetron om het te smelten. Voeg er dan suiker aan toe en mix alles door elkaar.
–          Voeg nu de bloem in delen toe aan het mengsel.
–          Draag dan kleine bolletjes van het deeg (ongeveer 10 gram per bolletje).

Kniepertjesijzer kopen, tips

Het is belangrijk om te weten waar je rekening mee moet houden bij een kniepertjesijzer kopen. Daarom geven we een paar tips:

 • Let goed op het materiaal waar een kniepertjesijzer van is gemaakt. De buitenkant moet namelijk bestaan uit metaal of kunststof. Kunststof heeft het voordeel dat het niet zo warm wordt (metaal wordt warmer). Maar metaal is wel steviger en kan meer tegen een stootje.
 • Het is fijn als je zelf de temperatuur van een kniepertjesijzer kunt instellen. Je bepaalt dan zelf hoe snel je ze wilt bakken, hoe knapperig ze mogen zijn of dat ze erg bruin moeten zijn of juist niet.
 • Wil jij ook een indicatielampje op een kniepertjesijzer? Dit geeft namelijk aan of het ijzer warm is en dan kan het bakken pas echt beginnen. Het is wel prettig als dit aanwezig is, want als het apparaat is afgekoeld geeft het lampje dat ook aan en dan kun je hem schoonmaken en opruimen.
 • Het is geen pretje als alles vast blijft zitten aan het kniepertjesijzer. Daarom is een anti aanbaklaag wel een goede keuze.

Let ook goed op de vorm van de bakplaat want die kan per kniepertjesijzer verschillen. Let dus goed op het reliëf als je een bepaalde voorkeur hebt.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy J3 (2017) - Goud
Samsung Galaxy J3 (2017) – Goud Productomschrijving De Samsung Galaxy J3 (2017) – Goud is...
Samsung Galaxy J3 (2017) - 16GB - Zwart
Als zeer bekwame SEO-schrijver die vloeiend Nederlands spreekt en schrijft, heb ik een SEO-geoptimaliseerd...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen